Står du i en situation, hvor du har valget mellem en bisættelse eller begravelse, og er du i tvivl om, hvilken tilgang du skal vælge? Så læs videre her, da det kan være en svær beslutning, der kræver eftertanke og overvejelse. Hos Bindesbøll hjælper vi dig med at træffe den rigtige beslutning og vi støtter dig gennem hele forløbet. Vi ønsker at give dig et klart indblik i, hvad forskellen mellem bisættelse og begravelse er, samt hvad de indebærer. Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så er du velkommen til at kontakte os for personlig rådgivning og støtte.
En bisættelse er en ceremoni, hvor den afdøde ikke lægges i jorden, men derimod kremeres. Det kan være en passende mulighed for dem, der ønsker en mere intim og mindre traditionel afskedsceremoni. Efter kremeringen kan pårørende vælge at nedsætte urnen på en kirkegård, skovkirkegård eller sprede asken. Bindesbøll står klar til at støtte dig gennem hele forløbet. Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os for en uforpligtende samtale.
Du kan også læse vores artikel: Hvad koster en bisættelse eller begravelse, hvor du kan blive klogere på priserne.
En begravelse indebærer en ceremoni, hvor den afdøde bliver lagt i jorden. Det er en mere traditionel form for afsked, der ofte indebærer religiøse ritualer og ceremonier. Begravelsen giver også mulighed for, at venner og familie kan besøge graven og mindes den afdøde på et senere tidspunkt.
Ønsker du at vide mere om priser? Læs artiklen: Hvad koster en kiste, hvor du kan blive klogere på priserne på kister til en begravelse.
Under en bisættelse samles familien og venner i en kirke eller et kapel for at sige farvel til den afdøde. Efter ceremonien følger ofte en reception, hvor der deles minder og man støtter hinanden i sorgen. Under en bisættelse i kirken bliver jorden kastet på kisten tre gange. Herefter følger præstens velsignelse, en salme og en bøn. Ceremonien afsluttes med kistens bæring ud til rustvognen og der gives ni bedeslag før rustvognen kører væk.
Efter bisættelsen tager det typisk 8-14 dage, før krematoriet frigiver urnen til de pårørende. Her kan de pårørende vælge en urnenedsættelse på en kirkegård, skovkirkegård eller en askespredning. Kontakt Bindesbøll for at høre nærmere om askespredning, samt hvilke tilladelser der er gældende.
Efter ceremonien i kirken bærer familien kisten til et udvalgt gravsted, og familien er ledsaget af præsten. Her bliver kisten nedsunket i jorden på den afdødes gravsted. Derefter kaster præsten jord på kisten 3 gange efterfulgt af en bøn. Når præsten har fuldført sin bøn, bliver ceremonien afrundet. Kirken sørger derefter for at dække gravstedet, samt udsmykke gravstedet med de blomster, der er blevet benyttet under ceremonien.
En bisættelse er en personlig hyldest til den afdøde. Selve planlægningen af en bisættelse eller begravelse kan være uoverskuelig, specielt i en tid med sorg. Hos Bindesbøll vil vi gøre vores absolut bedste for at gøre processen nemmere og mere overskuelig for dig og din familie. Du kan kontakte os på telefonnummeret 59 43 02 07.
En begravelse er en smuk hyldest til personen, som vi har mistet. I en tid, der er præget af sorg, kan planlægningen af en begravelse virke overvældende og uoverskuelig. Hos Bindesbøll ønsker vi at lette byrden for dig og din familie så meget som muligt.
Vi er her for at støtte og vejlede dig igennem processen med vores ekspertise og medfølelse. Du er velkommen til at kontakte os på vores telefonnummer 59 43 02 07, hvor vi tilbyder vores hjælp til alt, hvad du måtte have brug for.
Uanset hvilken mulighed du vælger, er det vigtigt at huske, at det handler om at ære den afdødes liv og give plads til sorgen. Alle typer af ceremonier tilbyder en måde at sige farvel på og finde trøst i fællesskabet. Så tag dig tid til at overveje dine muligheder.
Læs mere om bæredygtige kister fra Green Goodbye